Zoeken
  • Story Of Our Lives

Zomers Winterberg

Wie denkt dat Winterberg alleen leuk is om in de winter te bezoeken heeft het mis. Dit plaatsje is gelegen in Hochsauerland en is uitermate geschikt om een actieve vakantie te combineren met heel hard relaxen. In Winterberg is er voor jong en oud genoeg te beleven. Zijn jullie al nieuwsgierig geworden? Ik hoop het wel!


Vakantiehotel Der Brabander

Samen met mijn familie verbleef ik een midweek in vakantiehotel Der Brabander. Dit hotel is zeker een aanrader en heeft een fijn half pension arrangement. Het hotel organiseert elke dag een leuke gratis activiteit zoals een fakkeltocht bij zonsondergang of een bingo avond. Ook beschikt het hotel over een verwarmd buitenbad waar het hele jaar door in gezwommen kan worden. Persoonlijk vond ik de quiz avond en de digitale gezelschap spel tafels de leukste toevoeging aan mijn verblijf.


Op loop afstand

In het gezellige en knusse centrum van Winterberg is een gigantisch lekkere ijssalon te vinden. Na een wandeling door de bergen heb je een van deze coupés zeker weten verdiend.

Vanaf het hotel loop je in 20 minuten naar de erlebnisberg kappe. Wie niet bang is voor hoogtes kan hier zijn ei kwijt. De panorama brug geeft een prachtig uitzicht over geheel Winterberg. Naast de normale route van de brug kan er ook gekozen worden voor een avontuurlijke route door houten buizen en over hangbruggen. Voor de kleintjes is er een mooi aangelegd speel paradijs, terwijl de waaghalzen enkele ritjes op de zomer rodelbaan maken. Met de stoeltjeslift maak je een ritje omhoog naar een gezellig restaurant gelegen op de berg. Hier kan je proeven van heerlijk stuk zelfgemaakte taart. Maak daarna nog een mooie wandeling door het bos of probeer het naastgelegen mountainbike parcour uit. Bij de erlebnisberg kappe beleef je een dagvullend programma voor jong en oud!


Fun in Fort fun Abenteuerland

pretparken doen het altijd goed bij kinderen, maar eigenlijk stiekem ook bij mij. Ik ben echt een pretparken fanaat. Een bezoek aan dit pretpark kon daardoor natuurlijk niet uitblijven. Fort fun beschikt over een paar excentrieke attracties zoals Europa's langste rodelbaan en de wild eagle. Als een adelaar vlieg je in razendsnel tempo over het park heen. Er zijn rond de 20 attracties te vinden in het park met daarbij nog diverse speeltuinen en restaurants.


Ontspannen op de Henesee

Na al die inspannende activiteiten is het tijd voor een beetje ontspannen. Waar kan dit beter dan op een rondvaart over de Henesee. Deze rondvaart duurt ongeveer een uur en laat je alle kanten van dit mooie meer en de omringende natuur zien. Met de sauerland sommer card is deze activiteit geheel gratis. Alleen op zondag en op feestdagen kan je niet gratis mee op de rondvaart met deze kaart.

Voor ons was het na vier prachtige dagen helaas weer tijd om te vertrekken. In en rondom Sauerland is er nog veel meer te ontdekken en beleven. Ik hoop dit stukje van Duitsland dan ook nog vaak te mogen bezoeken.

19 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.