Zoeken
  • Story Of Our Lives

Reis naar Bali gepland? Ga voorbereid op reis met deze tips.

Welke Balitips mag je niet missen bij je reis naar dit prachtige eiland? En nee, ik heb het niet over hotspots in Bali, maar over tips die je toe kan passen om meer uit je reis te halen.

1. Gebruik Uber. Ik en mijn vriend wilden graag een betrouwbare taxichauffeur en daarom boekte wij via Uber. We kregen een vrouwelijke taxichauffeur die een hele dag met ons op pad ging.

2. Vraag de lokale bevolking naar tips. Wij vroegen de taxichauffeur ons naar bijzondere plekken op het eiland te brengen. Ze liet ons de mooiste plekjes zien waar maar weinig toeristen kwamen. Ze gaf ons haar nummer en we belde haar elke keer als we een taxi nodig hadden in Bali.

3. Plan je activiteiten op het eiland zelf. Dit scheelt vaak veel geld en geeft je de vrijheid om te doen wat je wilt, wanneer je wilt, zonder dat je ergens aan vast zit.

4. Neem vooral genoeg ‘lekker zittende’ kleding en schoenen mee. Wij houden van veel activiteiten doen tijdens onze reizen en vooral Bali is te mooi om een hele vakantie op een bedje naast het zwembad te liggen. Ik bracht veel dagen door in sportkleding omdat ik het hierin goed volhield in de hitte tijdens de kilometers die wij liepen.

5. Verdiep je in de Balinese cultuur. Ga op onderzoek uit en kom erachter wat normaal of juist heel onbeleefd is binnen deze cultuur. Dit voorkomt een hoop awkward situaties.

6. Doe dit ook met de financiën in Bali. In Bali betaal je namelijk met Roepia en moet je dus constant omrekenen. Pas dit ook toe op het geven van fooi. Hier is het ‘normaal’ als je 5 euro fooi geeft aan een ober, maar in Bali is dat ontzettend veel geld. Deze blog van We Love Bali laat je duidelijk zien wat de waarden is van Roepia: http://www.ilovebali.nl/geld-in-bali/.

7. Op Bali is het leven goedkoop, maar kijk uit voor oplichters. Oplichters zijn er in elk land, ook op Bali. Hoe aardig de mensen ook zijn, er heerst ook armoede en sommige mensen doen er alles aan om dat extra beetje geld te verdienen aan toeristen. Ik ben zelf geskimd en opgelicht door een taxichauffeur (toen ik nog geen gebruik maakte van Uber). Let dus goed op je geld en lees hier de tips van Where to Travel over hoe je om gaat met deze situaties: https://www.wheretotravel.nl/bali/oplichting-in-bali-wat-er-tegen-te-doen .


Hopelijk helpt deze blog je een beetje bij het voorbereiden van je reis naar Bali. Er volgen snel meer blogs over alle tips & tricks voor dit prachtige eiland.

13 keer bekeken0 reacties
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.