Zoeken
  • Story Of Our Lives

Thaise Massaman Curry

Massaman is van origine geen Thais woord. De oorsprong van deze curry blijft dan ook raadselachtig. De een linkt het recept aan de Perzische keuken en de ander aan de Maleisische keuken. Wat wel zeker is, is dat het oudste recept voor deze curry stamt uit 1889. Er zijn diverse variaties wat deze milde curry betreft. Zaterdag besloot ik om een snelle Massaman curry te maken aan de hand van een kruiden pakket van fairtrade original voor 3 a 4 personen


Wat dien je zelf toe te voegen?

- 250 gram runderreepjes

- 200 gram aardappelblokjes

- 400 gram Thaise groenten

- 270 ml kokosmelk

- naar zelf te bepalen rijst en noedels apart toevoegen

- naar smaak cashew noten

- klein scheutje vissaus

Stap 1: kook de rijst en de noedels 10 minuten in een kokende pan


Stap 2: wok eerst de runderreepjes kort in de wok pan. Voeg hierbij de aardappelblokjes en de de groenten. Laat het geheel 5 minuten door wokken


Stap 3: voeg de kokosmelk en een scheutje vissaus toe. Als de saus wat dik is voeg dan wat water toe.


Stap 4: serveer de curry en strooi wat cashew noten over het gerecht.


Tip: serveer de rijst of de noedels apart van de curry voor de beste smaak ervaring.









0 keer bekeken
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.