Zoeken
  • Story Of Our Lives

Sophie’s staycation in Apeldoorn

Als echte reisliefhebber ontdek ik het liefst buiten de grenzen van ons groene landje nieuwe plekken, maar in deze tijd is dat iets lastiger, dus ging ik op 'staycation' naar Apeldoorn. Het was een cadeautje van mijn vriend en hij had een prachtig hotel uitgezocht, omringd door al het groen dat de Veluwe te bieden heeft. De Cantharel is een Van der Valk Exclusive hotel. Je kan er van alles doen, zoals genieten van de wellness, picknicken in de picknicktuin, wandelen of fietsen door de bossen, culinair genieten bij Huisje James en mijn persoonlijke favoriet; je eigen groenten plukken uit de moestuin van het hotel. Al het eten in het restaurant en Huisje James wordt bereid met groente, fruit en kruiden uit eigen moestuin. Ik kan hier dus intens gelukkig van worden (hoop dat ik niet de enige ben). Als klap op de vuurpijl is er ook nog een paardenhotel, zodat je lekker door de bossen kan rijden met je grote vriend. Ik geef je een aantal tips voor jouw staycation in Apeldoorn:


#1 Huisje James

Dit idealistische restaurant heeft geen menukaart, waardoor je bij elk gerecht weer verrast wordt. Hier staat beleving voorop. Je start de avond bij de werkplaats en het huis van James. Vanuit hier vertelt de gastheer of gastvrouw het verhaal en neemt hij/zij je mee naar het restaurant. Hier geniet je van bijzondere gerechten met bijpassende wijnen. Het is een

beleving die je mee moet maken als je in Apeldoorn bent geweest, dus ik zal niet meer verklappen over dit culinaire hoogstandje. Huisje James wordt ook genoemd in de Michelingids 2020 en in de Gault&Millau gids 2020.


#2 Thermen Bussloo

Naast het zwembad en de wellness van De Cantharel zelf zijn wij ook naar Thermen Bussloo geweest. Wij hadden het geluk dat het 30 graden was en dat we konden genieten van het zonnetje in de tuinen en buitenbaden. Wij eindigden de dag met een massage voor het ultieme vakantiegevoel.


#3 Fietsen door de Veluwe

‘Hartstikke leuk’ zei iedereen. Nou dat heb ik geweten. Wij hadden dubbel zoveel pech op de dag dat wij een fietstocht van 46 KM door de Veluwe gingen fietsen. Het was erg warm, dus ik had een topje met kort broekje aan op de fiets. Doe dat dus nooit als je 46 KM gaat fietsen. Niet alleen omdat je benen zo lekker langs het zadel schuren, maar ook omdat de eikenprocessierups niet je vriend is in de bossen. Dat heb ik geweten, twee weken later ook nog. Verder hadden wij de pech dat de elektrische fietsen op waren. Mijn vriend is fietsfanaat dus wilde toch gaan en oké, ik ging wel mee. Ik had alleen niet nagedacht over het feit dat we steeds heuveltje op, heuveltje af gingen, waardoor het een hele pittige tocht was. Toen we eindelijk bij Paleis Het Loo aankwamen bleek dat het gesloten was. Die dag zal ik dus niet snel vergeten. Deze tip staat toch tussen dit rijtje, omdat ik zeker nog eens zou gaan fietsen door de Veluwe, maar dan met een elektrische fiets, lange mouwen en een lange broek aan. Ons hotel had trouwens heel wat leuke fiets- en wandelroutes te bieden.

#4 Paleis Het Loo

Daar moet je natuurlijk geweest zijn. Ondanks dat het de eerste dag van onze staycation gesloten was zijn wij de dag erna terug gegaan en konden wij de stallen, wagens en tuinen van de koninklijke familie bewonderen. Maandag is het paleis gesloten, vergeet dat niet!


#5 De Apenheul

Als klein meisje was ik gek op dit dierenpark. Ik deed er dan ook mijn spreekbeurt over op de basisschool. Ik ben alleen totaal geen dierenliefhebber, dus waarom ik dit als onderwerp koos, geen idee. Nevermind. De Apenheul is nog steeds super leuk, vooral met 1,5 meter afstand, want dan mogen de aapjes niet bij je in de buurt komen. Dat vond ik helemaal niet erg ;). Als je dan toch in Apeldoorn bent is het leuk om hier een ochtendje of middagje te vertoeven.


Ga jij nog op vakantie dit jaar? Of kies je ook liever voor een staycation zoals mij? Laat het ons hieronder weten!


Liefs, Sophie

18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.