Zoeken
  • Story Of Our Lives

Mooi rood is niet lelijk

Bijgewerkt: 7 mei 2020

Tijdens mijn reis naar Samos ontdekte ik de gevulde parika. Ik heb bijna elke dag van deze lekkernij mogen proeven. Laatst dacht ik waarom probeer ik het niet eens zelf te maken? Met nadruk op probeer. Niets gaat natuurlijk in een keer goed bij mij. Wat heb je nodig om zelf gevulde paprika's te maken voor vier personen:


- 4 rode parika's

- Olijfolie

- Oregano

- 1 keine ui

- 400 gram gehakt

- 1 liter gezeefde tomaten

- 1 laurierblaadje

- 200 gram rijst

- 50 gram Parmezaanse kaas

- peper en zout naar smaak


Stap 1: Verwarm de oven voor tijdens de voorbereiding. Dit mag best lang op 180 graden. De oven dient namelijk goed warm te zijn anders worden de paprika's niet slap en sappig. \


Stap 2: Snijd de bovenkant van de paprika's af en verwijder de zaadlijsten. Gooi de bovenkanten niet weg deze gaan mee in de oven.


Stap 3: Giet 4 eetlepels olijfolie in een groet pan en verwarm dit op het vuur. Snij de ui en gooi de ui snippers ook in de pan. Kruid het gehakt met wat peper en zout en doe dit ook in de pan. Bak het gehakt tot dat het bruin is.


Stap 4: Giet de gezeefde tomaten bij het mengsel en roer tot een saus. Gooi de saus over in een grote kook pan. kruid het geheel met zout, peper, oregano het het laurierblad. je kan de rijst apart koken als je dit doet gooi de rijst bij de saus en voeg een klein beetje water toe als de saus iets te vast is. Als je de rijst kookt in de saus voeg je 1 liter water toe en daarbij de rijst. Door dit te doen trekt de smaak in de rijst. Ik heb dit niet gedaan en daardoor ging er heel wat smaak verloren en dat is zonde. Laat het geheel 15 minuten koken.


Stap 5: Laat de vulling 5 minuten rusten. Vul de paprika's daarna met de vulling. Zet de parika's in een ovenschaal en besprenkel dit met olijfolie. Kruid het met een snufje oregano en zout en strooi de Parmezaanse kaas over de paprika's. Zet de paprika's voor 45 minuten in de oven. Bon appetit!4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.