Zoeken
  • Story Of Our Lives

Makkelijke manier om meer groenten te eten

We willen het denk ik allemaal wel; meer groenten eten, terwijl we het eigenlijk niet door hebben. Zo experimenteer ik vaak met gerechten om mijn dagelijkse portie groenten te verhogen en daar zo weinig mogelijk van te merken. Het recept dat ik vandaag deel is ook nog eens glutenvrij en koolhydraat arm. Ik bedenk me nu dat het eigenlijk helemaal geen naam heeft, dus bij deze bedenk ik maar iets: snijbonen ratatouille.


Ingrediënten die je nodig hebt voor 4 personen:

800 gram snijbonen

500 gram gehakt

1 zoete ui

2 teentjes knoflook

1 theelepel kurkuma

250 gram champignons

1 rode paprika

Bereiding:

Kook de snijbonen even kort (pas op dat ze niet te zacht worden). Bak ondertussen de champignons bruin en voeg het gehakt toe. Bak dit goed mee tot het vocht is verdwenen en voeg de ui en knoflook toe. Bak hierna de paprika mee en voeg de kurkuma toe. Voeg als laatste de snijbonen toe en bak deze goed mee. Breng op smaak met ketjap, zout en peper en voilà, de snijbonen ratatouille kan op tafel. Het kan met rijst gegeten worden, maar zonder is het ook lekker.

Dit is een super simpel recept om tijdens je maaltijd meer groenten binnen te krijgen. Er zullen snel nog meer van dit soort recepten op onze blog te lezen zijn. Eet smakelijk!

20 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.