Zoeken
  • Story Of Our Lives

Koolhydraatarme cheesie cheesecake

Bijgewerkt: mei 12

Na mijn vorige ervaring met een koolhydraatarme taart die niet zo geslaagd afliep dacht ik laat ik nog eens een poging wagen. Mijn vriend wilde graag eens een cheesecake maken. In deze corona tijd is het best lastig om in een supermarkt alle ingrediënten te vinden. Even diep inademen en verder speuren. om deze cheesecake te maken heb ik gebruik gemaakt van het recept van https://fitaddicted.nl/koolhydraatarme-cheesecake/


Wat heb je allemaal nodig?

  • 75 gram boter

  • 70 gram Steviala kristal

  • 50 gram geraspte kokos

  • 35 gram kokosmeel

  • 1 theelepel boekweitbakpoeder

  • 3 middelgrote eieren

  • 300 gram monchou

  • 1 theelepel vanille aroma

  • 50 gram Franse kwark

  • 1 eetlepel citroensap of limoensap

  • handvol aardbeien of elk ander gewenst fruit

  • taartvorm

  • bakpapier

  • oven


Hoe wordt het een cheesecake?


Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden en pak een grote kom. Meng de boter en de 40 gram steviala kristal met elkaar


Stap 2: Voeg de geraspte kokos, kokosmeel en het bakpoeder aan het mengsel toe en mix dit een aantal minuten. Voeg hier een ei aan toe en blijf mixen


Stap 3: pak de taartvorm en leg hier het bakpapier in en vet de randen in met boter. Giet het deeg in de vorm. Het deeg kan wat plakkerig zijn. Het best kan je met een spatel het deeg verdelen zodat je een egale bodem krijt.


Stap 4: Bak vervolgens de bodem ongeveer 12 minuten in de oven op 180 graden. Laat de bodem daarna 15 minuten afkoelen


Stap 5: pak een kom en doe hier de monchou, Franse kwark, vanille aroma en de 30 gram steviala kristal in. Mix vervolgens de inhoud tot een glad en luchtig beslag. Tijdens het mixen voeg je de twee eieren en het citroensap toe.


Stap 6: Schenk de vulling in de taartvorm en bak de taart 30 minuten op 180 graden. laat de taart daarna een uur afkoelen en serveer dit met bijvoorbeeld aardbeien.


De taart was bij mij gelukt en ook lekker van smaak. Alleen de laag cheesecake was niet zo hoog geworden als het plaatje deed vermoeden. Ik zou daarom een dubbele hoeveelheid nemen van de vulling die in het recept staat aangegeven. Veel bak plezier!!






0 keer bekeken
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.