Zoeken
  • Story Of Our Lives

Glutenvrije Spaghetti Bolognese zonder pakjes of zakjes

Deze spaghetti Bolognese is een van mijn favoriete recepten. Ik eet het liefst glutenvrij en aangezien ik nogal een gevoelige maag heb zijn kant en klare pakjes en zakjes voor spaghetti voor mij geen optie. Mijn moeder maakt dit recept al jaren en hij is super makkelijk om te maken en verrukkelijk. Ik mocht haar recept met jullie delen.


Wat heb je nodig?


- 500 gram rundergehakt

- 1 ui

- 1 prei

- 1 paprika

- 2 à 3 teentjes knoflook

- 1 blikje tomatenpuree

- 3 el. paprikapoeder

- 1 tl. djinte/komijnzaad

- 1 tl. gehaktkruiden (glutenvrij)

- 500 ml water

- 1 el. aardappelzetmeel

- 1 tl. sambal naar smaak

- Scheutje ketjap naar smaak

- Spaghetti (glutenvrij)

- Bouillonblokje (glutenvrij)

Hoe maak ik het?

Doe een scheutje olie in een grote pan en bak tot het rul en bruin is. Snijd ondertussen de groenten fijn. Bak de ui, prei en knoflook met het gehakt mee tot het glazig is. Voeg de paprika en kruiden toe. Bak dit op hoog vuur en voeg dan de tomatenpuree toe. Zorg dat dit ook even goed meebakt. Voeg hierna het water toe en maak de aardappelzetmeel aan met een beetje water. Voeg dit toe tot de saus de juiste dikte heeft. Voeg als laatste sambal en ketjap naar smaak toe en een minuut het even doorkoken. Kook ondertussen de (glutenvrije) spaghetti met een bouillonblokje voor de smaak. Giet deze af en serveer de spaghetti bolognese met geraspte kaas. Buon Appetito!


0 keer bekeken
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.