Zoeken
  • Story Of Our Lives

De lekkerste tortilla pizza!

Bijgewerkt: 23 apr 2020

Pizza avond je kent het wel. De ultieme guilty pleassure zo nu en dan een hele grote pizza voor jou alleen. Met daarna voor mij het welbekende schuld gevoel dat ik die caloriebom zo in een keer naar binnen heb gewerkt. Natuurlijk kan dat voor een keertje niet zoveel kwaad, maar eigenlijk zou je wel vaker een lekkere pizza willen eten. Een mooi alternatief vind ik de tortilla pizza en deze mini pizza's maak ik dan ook geregeld samen met mijn vriend klaar. Net als met een gewone pizza zijn hier ook talloze variaties mogelijk maar de makkelijkste en voor mij lekkerste combinatie zal ik hier met jullie delen. Wat heb je nodig voor deze mini pizza's

- 1 pak middel volkoren wraps ( ook lekker met wraps gemaakt van wortel etc.)

- 1 pak heinz tomaten gezeefd (glutenvrij)

- 1 pakje gesneden kipfilet (eventueel salami, wel heel lekker)

- 1 zakje mozarella kaas

- 1 zakje geraspte kaas (liefst 30 +)

- kruiden naar keuze ( ik gebruik spicy kruiden)


De bereiding is heel simpel.

stap 1: Verwarm de oven even 5 a 8 minuten voor op ongeveer 160 -180 graden. De pizza's kunnen per twee in de oven dus je legt twee wraps op een snijplank voor de bereiding.


stap 2: giet de heinz tomaten saus in het midden van de wrap. Hoeveel mag jezelf bepalen. gebruik de bolle kant van een lepel en draai de saus in een rondje iets meer naar de randen toe. Niet helemaal tot de rand want dan kan je de wrap niet meer vastpakken en druipt de saus over de rand heen en verbrand dit in de oven.


stap 3: versier nu de pizza's met stukjes kipfilet of salami en strooi de mozarella en geraspte kaas hierover heen. Maak de pizza's af met kruiden en whola de pizza's kunnen voor ongeveer 12 minuten op 180 graden de oven in. Elke oven is anders dus hou de pizza's goed in de gaten. Even twee minuutjes voor eten af laten koelen en smullen maar!


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.