Zoeken
  • Story Of Our Lives

De eerste pannenkoek mislukt altijd

Wat ga je doen als je in deze corona tijd zo veel mogelijk binnen moet blijven? Bakken natuurlijk! Wel een gezond baksel want van al dat binnen zitten kom je zo wat pondjes aan. Op zoetrecepten.nl vond ik een skinny frambozenkwarktaart die ik wel wilde gaan maken. Nu vind ik taarten maken ontzettend leuk maar een koolhydraatarme taart had ik nog nooit gemaakt. Deze taart bevatte:


- 300 gram haverkoekjes

- 60 gram boter

-1000 milliliter kwark

-10 gelatineblaadjes

- 3 el limoensap

- 250 gram diepvries frambozen

- 8 lepels ahornsiroop


De bereiding van de taart bodem verliep volgens plan en op het eerste gezicht verliep de bereiding van de vulling ook perfect. Na dat de taart een hele nacht in de koelkast had gestaan was het tijd voor de decoratie. Volgens het originele recept kwam er een gelatine frambozen laag over de taart heen. ik hou niet zo van gelatine dus had bedacht om bevroren aardbeien te pureren en dat als laagje er overheen te smeren. Voor garnering gebruik ik normaal altijd verse aardbeien en daar ging het dus mis. Het laagje bevroren aardbeien smolt in de koelkast en daardoor zakte de taart aan de randjes in. Verder zag de taart voor dat dit was gebeurd er ook zeker niet uit zoals het plaatje op de site deed vermoeden. De smaak was echter wel raak en de gehele taart is alsnog verorberd maar een schoonheidsprijs heeft hij niet gewonnen. Aangezien wij altijd ongefilterde verhalen en afbeeldingen gebruiken voor onze blogs zal ik hieronder het resultaat tonen van mijn taart en hoe de taart er eigenlijk had moeten uit zien.


Neem even een kijkje op https://www.zoetrecepten.nl/recpeten/gezondigen/skinny-frambozenkwarktaart/ voor de gehele bereidingswijze van deze frisse gezonde taart. laat mij vooral zien hoe het wel moet! laat een leuke foto van jou creatie van deze taart achter in de reacties, ik ben benieuwd :)

1 keer bekeken0 reacties
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.