Zoeken
  • Story Of Our Lives

City trip Poznan

Tijdens mijn studie Tourism Management stond er elk jaar minstens een tripje buiten Nederland op de planning. Voor het opstellen van een re-branding rapport voor een Poolse stad ben ik samen met klasgenoten afgereisd naar het voor mij nog onbekende Poznan.

Voor mijn bezoek aan Poznan was ik nog nooit in Polen geweest. In Polen wordt er natuurlijk betaald met de zloty. Op het vliegveld is het heel gemakkelijk om euro's in te wisselen voor zloty's, maar ook in Poznan zelf zijn er in het centrum genoeg pinautomaten te vinden. Dat brengt mij gelijk bij het grootste pluspunt van Poznan, namelijk de prijs kwaliteit verhouding. Ik ben vijf dagen in deze stad geweest en heb rond de 150 euro verteerd terwijl ik alles uit deze dagen heb gehaald. Hoe super is dat! Een goedkopere city trip dan Polen ga je denk ik niet vinden.Samen met twee klasgenoten had ik voor mijn verblijf in Poznan een appartement geboekt op 15 minuten afstand van het centrum en het bevond zich naast een groot winkelcentrum. Het appartement was heel schoon, netjes en groot genoeg voor 3 personen.


Het centrum van Poznan is levendig en zeer uitnodigend. Op het plein van de oude markt zijn talloze restaurantjes en gekleurde huisjes te vinden die de stad een vrolijk aanzicht geven. Hier kan je naar hartenlust dineren en genieten van diverse cocktails. Je bent niet in polen geweest als je geen pierogi hebt geproefd. Deze pasta met verschillende vullingen is een échte Poolse lekkernij.

'S middags om twaalf uur komen de geitjes waar Poznan om bekend staat bij het stadhuis op het middelste torentje naar buiten. Dit zijn geen echte geitjes om teleurstelling te voorkomen. Poznan is natuurlijk meer dan alleen lekker eten en geitjes. Benieuwd? lees dan snel verder.Croissant museum

Een croissant museum in Polen wie had dat gedacht. Toch is het echt waar en zeggen de inwoners dat de croissant niet uit Frankrijk komt maar uit Poznan. In Poznan vind je ook een waar croissant museum. Op een interactieve manier leer je de geschiedenis van de Poolse croissant kennen. Natuurlijk hoort daar ook het proeven bij! Als je dan toch op de zoete tour bent stap dan ook naar binnen in een van de bubble wafel winkeltjes die Poznan rijk is. Deze wafels zijn te koop met diverse toppings en zijn onweerstaanbaar lekker.


New Zoo

Een dierentuin is niet het eerste waar je aan denkt bij een city trip. Wij waren ook eerst niet van plan om naar de dierentuin te gaan, maar na het zien van de entree prijs 4 euro per persoon hebben wij toch even een kijkje genomen. Het is een ontzettend grote dierentuin en er zijn zelfs bruine beren van heel dichtbij te bekijken!City tour

Poznan is meer dan alleen het grote marktplein en tijdens een city tour kom je langs alle mooie plekken en bezienswaardigheden van Poznan. Er zijn verschillende tours te boeken, maar de tour met de open taxi sprak mij het meest aan. Met een groep van maximaal zes personen word je door de gehele stad begeleid. Het is mogelijk om uit te stappen bij verschillende bezienswaardigheden en de gids verteld tijdens het rijden van alles over de stad.


Concentratiekamp fort VII

Het meest indrukwekkende van mijn reis naar Poznan was toch wel dit concentratiekamp uit de tweede wereld oorlog. Wederom is een bezoek aan dit kamp niet duur want het is zelfs gratis. Ik ben hier met twee klasgenoten naar toe gegaan en ik zal je vertellen dat wij zelfs de enige bezoekers waren die dag. Dit maakte ons bezoek nog indrukwekkender. Fort VII was het eerste echte concentratiekamp en er zijn naar schatting 18.000 mensen vermoord. In dit kamp zaten mensen met een psychische ziekt, artsen en hoogleraren. Ongeveer 45.000 mensen hebben in die tijd in dit kamp gezeten. Daarvan zijn er waarschijnlijk weinig overlevenden, aangezien het kamp rond 1944 gesloten werd en de gevangen overgeplaatst werden naar andere kampen. Mensen vonden in Fort VII de dood door honger maar ook door barbaarse martelingen. Zo werden mensen opgehangen en met hun hoofden tegen de stengen geslingerd. Kijk voor een bezoek aan dit kamp wel eerst even naar de openingstijden. Het zou jammer zijn als je voor een gesloten hek staat.


Tijdens mijn bezoek aan Poznan had ik een heel aangenaam gesprek met de burgemeester over het toerisme in Poznan dat langzaam een stijgende lijn laat zien. De mensen zijn nog niet geheel gewend aan al deze bezoekers en kunnen soms wat nors overkomen, maar laat dat je er niet van weerhouden om deze prachtige historie rijke stad te bezoeken!11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven
Meld je aan en mis nooit een update

© 2020 by Sophie & Kim.